Antykwariat fantastyka literatura piękna

Wydawnictwo Czytam tam
Skup książek Moje konto Koszyk Nasze sklepy Nasze Allegro Jak kupować? Regulamin O Antykwariacie Kontakt

Szukaj

wyszukaj tylko w grupie "Napoje"

Szukam książki

Szukam książki

DESTYLATY ALKOHOLOWE - WYTWARZANIE, TEORIA I PRAKTYKA

Kod produktu: K8869
DESTYLATY ALKOHOLOWE - WYTWARZANIE, TEORIA I PRAKTYKA
Tytuł: DESTYLATY ALKOHOLOWE - WYTWARZANIE, TEORIA I PRAKTYKA
Autor: JOSEPH PISCHL
Wydawnictwo: INNE
Rok wydania: 2010
Format książki: 265 x 215 mm
Ilość stron: 224
ISBN: 978-83-62159-00-0
Okładka: twarda
Stan ogólny:

bardzo dobry

Punkty rabatowe: 800 pkt.
Cena: 80,00 zł

Poleć znajomemu poleć
Zadaj pytanie sprzedawcy pytanie

Opis książki

Jest to najobszerniejsza i najbardziej udana książka na temat wyrobu napojów spirytusowych z owoców w drodze destylacji. Znajdziemy w niej min:

  • Dokładny opis surowców
  • Znaczenie i właściwości drożdży czystych kultur
  • Fermentatory i dbałość o ich stan
  • Sporządzanie nastawu i zacieru
  • Fermentacja alkoholowa
  • Destylacja nastawu i zacieru
  • Oznaczanie poziomu alkoholu
  • Ustalanie mocy trunku
  • Klarowanie, filtry i filtracja
  • Destylaty specjalne
  • Przechowywanie
  • Destylatory proste i kolumnowe
  • Omówienie procesów odpędu alkoholu w aparatach z kolumną i bez kolumny.
  • Aneks autorstwa Petera Jägera dotyczy zacierania, fermentacji i odpędu destylatów zbożowych.
  • Sytuacja prawna
  • Polskie fachowe słownictwo
  • Polskie odpowiedniki i zamienniki
  • Akcesoria
  • Bogato ilustrowane
  • Wstęp przygotowany przez Roberta Makłowicza i Piotra Bikonta, uznanych i sławnych znawców sztuki kulinarnej.
www.antykwariat.waw.pl
Proszę czekać - trwa ładowanie treści