Antykwariat fantastyka literatura piękna

Wydawnictwo Czytam tam
Skup książek Moje konto Koszyk Nasze sklepy Nasze Allegro Jak kupować? Regulamin O Antykwariacie Kontakt

Szukaj

wyszukaj tylko w grupie "Pozostałe"

Szukam książki

Szukam książki

ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ W PRODUKCJI ŻYWNOŚCI

Kod produktu: H7167
ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ W PRODUKCJI ŻYWNOŚCI
Tytuł: ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ W PRODUKCJI ŻYWNOŚCI
Autor: ROMUALD I. ZALEWSKI
Wydawnictwo: INNE
Rok wydania: 2004
Format książki: 245 x 175 mm
Ilość stron: 440
ISBN: 9788389224897
Okładka: twarda
Stan ogólny:

bardzo dobry

Uwagi: otarcia krawędzi okładki
Punkty rabatowe: 170 pkt.
Cena: 17,00 zł

Poleć znajomemu poleć
Zadaj pytanie sprzedawcy pytanie

Opis książki

 Zarządzanie jakością jest to skoordynowana działalność mająca na celu prowadzenie i kontrolowanie organizacji pod względem jakości. Obejmuje ono swoim zasięgiem: ustanowienie polityki jakości, celów jakości, planowanie jakości, sterowanie jakością, zapewnienie jakości i poprawę jakości. Zapewnienie jakości jest to część zarządzania jakością skupiona na tworzeniu zaufania co do jakości wyrobów zgodnej z żądaniami i oczekiwaniami klientów, spełnionej przez producentów i dystrybutorów, czyli w przeważającej części łańcucha wartości (norma ISO 9000:2000 "Quality management systems - fundamentals and vocabulary").

Z definicji wynika ogromne znaczenie jakości, które w ostatnich dziesięcioleciach rośnie. Jakość jest uważana za najważniejszą broń - źródło przewagi konkurencji na rynku krajowym i międzynarodowym. Cele strategiczne gospodarki muszą uwzględniać jej wysoki i nieustannie zwiększający się poziom. Wysoka jakość wyrobów jest warunkiem koniecznym przetrwania przedsiębiorstwa. Wdrożenie zarządzania jakością ułatwia jej osiągnięcie i utrzymanie. Wysoka jakość wyrobów polskiego przemysłu jest niezbędna dla rozwoju gospodarki i daje szansę na udział w korzyściach płynących z globalizacji gospodarki światowej. Niestety, gospodarka polska na przełomie wieków nie tworzy wyrobów o wysokiej jakości, a stosowane techniki zarządzania tą sferą są jeszcze w większości przedsiębiorstw na pasywnym etapie kontroli jakości. Tymczasem liderzy światowi zakończyli etap obrony wcześniej uzyskanych poziomów jakości metodami prewencji i kontynuują działania zmierzające do optymalizacji jakości i produkcji
o niezmiernie niskim stopniu wadliwości (produkcja bez braków).
Przedsiębiorstwa polskie powinny intensywnie pracować nad poprawieniem jakości swoich wyrobów po to, by ich wyroby mogły znaleźć miejsce na wymagających i konkurencyjnych rynkach Unii Europejskiej i świata.
Celem tej książki jest przedstawienie głównych problemów dotyczących zarządzania jakością i sterowania procesami wytwarzania produktów o najwyższej jakości w przedsiębiorstwach przetwarzających surowce rolne
i produkujących żywność.
www.antykwariat.waw.pl
Proszę czekać - trwa ładowanie treści